Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 3, 2011

braces : 1st appointment

assalamualaikum....


nak tahu x siang tdkan gigi akukan kena cetak. paham x cetak tu mcm mana??? adalah ala2 assignment yang kita print atas kertas yang keluar sebijik mcm yang ada dalam komputer tu.. samala dgn cetak bentuk gigi kpd bentuk model... tujuan dia untuk kenalpasti ruang mulut dan gigi kita sblm dipasang besi.(huuu len mcm je bunyi bila sebut besi)pastu nanti boleh buat banding beza keadaan gigi sebelum dan selepas braces ditangggalkan.


haaa... camnila bentuk cetak gigi lepas dah jd keras. sebelum dia mengeras warna dia kaler ungu taw..heee tp xtawla jenis apa.. sempatlah skodeng2 nurse tu bancuh mende alah tu sebelum ditonyoh dalam mulut aku.huhu


sebenarnya bila bahan pencetak yang separa lembik mcm ubat gigi tu disumbat ke bahagian gigi, kita akan rasa loya taw. sebab apakan....benda tu bukan setakat lekat kat gigi tp hampir menyentuh ke anak tekak. aku hampir2 nak muntah keloyaan..huhu tp dentist muda tu ajar, bila rasa loya je goyang2kan kaki. mmg jadilah...betul...x tipu... aku xtahulah kalau cara tu just boleh alihkan perhatian kita drp rasa loya ataupun mmg ada kaitan struktur kaki dengan tekak..hik2 xkesahlah apa kaitannya janji aku nak kasi tahu kat sini goyang kaki mmg boleh kurangkan rasa loya... ada juga sesuatu yang aku belajar hari nikan... x sia2 rush lepas kelas dr melaka ke muar dgn keadaan pemandu jalan raya lain yang agak kurang ajar nak block2 kereta aku.




status : gelihati tengok rumet y resah mcm kucing nak beranak sbb xbiasa tidur ngn suasana bilik baru.. :)


9 comments:

  1. bilik baru? err. kak akmal ke ni?

    bdw bape ea kne pasang besi?

    ReplyDelete
  2. macy..heee braces ni ikt tmpt y kita buat...kalau kerajaan free tp kalau private dlm lingkungn 3k - 6k

    ReplyDelete
  3. woi!!!
    yu nak pakai ker????

    nape yu nak pakai?
    i tgk yu dah sweet je..
    isk yu ni taw.

    miss u

    ReplyDelete
  4. amalina : btol ke???mcm seram tp nk pki jgk :)

    ReplyDelete
  5. lumut : I nak pki utk bakal suami..heks2 miss u 2

    ReplyDelete
  6. buat utk bakal suami die suro ke sendiri nak? hehe

    betul pekot ok je kot gg akmal..
    gg midi ni ha jongang sket.huhu

    ReplyDelete
  7. aish..sendiri mahu...heee midi jongang???? xnmpak pn...jongang sweet xpe....hee

    ReplyDelete
  8. tempat yg u buat braces ni dekat mne? berape hrga dia?

    ReplyDelete