Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 30, 2011

beryakin setelah pergantungan pada Allah



Assalamualaikum....


alhamdulillah adik aku Naqib dah selamat sampai malaysia ahad tengahari kelmarin. ibulah org yang paling risau sekali. mane ke x nya keadaan kat sana kian hari kian teruk. dan dgr cerita skrg ni pelajar malaysia akan dihantar ke negara jiran buat sementara waktu smp keadaan reda. kuat betul semangat rakyat Mesir utk jatuhkan Husni Mubarak. tp masalahnya Mubarak yang bermuka tembok tu xreti2 nak lepas jawatan.sanggup biarkan keadaan jadi huru-hara gara2 diri sendiri. bukan ke suara rakyat tu dah buktikan yang kepimpinan beliau dah x dialu-alukan lagi.


sblm Naqib nk smp sini ibu mmg ssh hati teramat. aku tgk ibu xhenti2 berdoa.byk hal yang x dijangka boleh jd dlm sekelip mata. Naqib terpaksa redah kawasan rusuhan dan melalui pengalaman menahan kepedihan dek semburan gas pemedih mata. kebetulan yang sgt2 buat aku rasa kagum ialah bila Naqib dah berjaya tiba di airport, semua flight berlepas delay kecuali ke Bahrain yang mana tu adalah Naqib punya penerbangan (transit di Bahrain ). satu2nya penerbangan yang on time. elok2 je lps tu semua penerbagan ditunda dan airport ditutup. mcm nasib pun ada. tp sebenarnya tulah yang dinamakan kuasa yang Esa mempermudahkan urusan hambaNya. alhamdulillah. kalau x naqib terperangkaplah dlm airport tu smp ke hari ni sblm dibawa ke negara jiran utk berlindung. huhu... tiap hari ada berita kat tv beritahu perkembangan semasa pelajar Malaysia di sana. boleh jgk follow cini utk update terbaru mereka. sama2lah kita doakan keselamatan mereka ok.




tgk muka pun dah tahu ibu bkn setakat lega tp gembira. naqib (bj merah)





status : berbau wangi walaupun belum mandi. musim hujan sejuk... (^_^)
nota : mesir sibuk dgn rusuhan. Malaysia lak sibuk dgn banjir. setiap kejadian ada hikmah disebaliknya. tp aku lagi xsanggup berhadapan dgn rusuhan kot.huhuhu



4 comments:

  1. alhm'lh adik akak da slmt smpai.
    moga mereka yg masih ada kt sana dilindungi dan selamat.

    ReplyDelete
  2. ummi tengah risau adik ipar kat sane gak.
    tapi die tak balik kot.camane la tuh~

    ReplyDelete
  3. Fariehan : sama2 kita doakan keselamatan mereka. :)

    ReplyDelete
  4. diana : kerajaan dlm proses nak pindahkan pelajar kita tp ntah bila baru dpt setel semua sbb bilangan pelajar terlalu ramai. sedangkan rombongan haji setiap tahun pun ambil masa sebulan utk hantar semua jemaah.huhuhu mereka kena byk bersabar menunggu. kita doakanlah diorg dpt bertahan drp emosi dn rohani. :')

    ReplyDelete